Задълженията Ви на собственик
Лична грижа

Задълженията Ви на собственик

задължения

Задълженията Ви на собственик

След като нотариалният акт на новия собственик на имот в България е готов, т.е. след като се осъществи регистрацията му в Агенцията по вписванията, собственикът трябва да изпълни няколко свои задължения.

На първо място, трябва да се регистрирате като собственик в офисът на управляващата компания „Тарсис Апарт“ ООД, както и да предоставите информация за контакт с Вас състояща се от телефонен номер и електронна поща. В офиса ще получите и вашата индивидуална парола за достъп до wi-fi мрежата на Тарсис, достъпна на цялата територия на комплекса.

Чужденците трябва да се регистрират в Агенцията по вписванията към окръжен съд Бургас с адрес – гр. Бургас, пл. Жени Патева №1, за да получат личен идентификационен номер (БУЛСТАТ).

Всеки пълноправен собственик декларира апартамента си в данъчната служба към общината, за  да може да плаща данъците върху имота си. Адресът на общината е град Несебър, ул. Еделвайс №10.

Самият апартамент също трябва да се регистрира и в службата по кадастъра на името на новия собственик. Адресът на службата е в град Бургас, бул. Стефан Стамболов №120.

За да разкриете партидата си в електроразпределителното и водоснабдителното дружество, трябва да попълните съответния формуляр, да предоставите копие от нотариалния си акт и да заплатите регистрационната такса. Адресът на офисите на електроразпределителното дружество е в град Поморие, ул. Солна №1, а на водоснабдителното дружество е в к.к. Слънчев бряг, ул. Хан Крум (до кръговото).

Разбира се, можете да изберете да направите всички необходими регистрации самостоятелно или да възложите тези дейности на нас. Повече информация ще намерите в раздел Специални предложения.

Достъпът до Вашия имот

След като имота Ви бъде нотариално прехвърлен, Вие ще получите механичните ключове и ключ-картите за него от старият собственик на  имота.

Допълнителни ключ-карти, може да закупите в офиса на управляващата компания „Тарсис Апарт“ ООД, както и да получите съдействие за копие от механичният ключ, в случаите когато старият собственик е оставил такъв за съхранение.

Важно е да се запознаете с информацията за последващ достъп до имота, която ще намерите в раздел Пропускателен режим и контрол на достъпа.